Een duurzaam Nederland met een bewuste samenwerkende jonge generatie.

Ev Liu – StrawbyStraw

26 juli, 2018 interview
 class=

Soms moet je in het leven door een transitie gaan om echt je passie te vinden. Dit geldt ook voor Ev Liu (30) die StrawbyStraw opgericht heeft, een bedrijf dat organische rieten rietjes verkoopt om het plastic probleem aan te pakken. Maar hoe dan? Kom maar op met dat verhaal Ev!

“Je kunt altijd bijleren”

Na haar studie Marketing aan de VU was Ev nog niet klaar met leren zo zei ze: “Ik blijf altijd wel bijleren over van alles en nog wat.” Huh bijleren, hoezo? Lachend praat ze verder: “Ja, want toen ik in 2010 afstudeerde als Marketeer kwam de E-Commerce op. Als ik nu de vaardigheden toepas die ik toentertijd geleerd heb dan zou ik erg achterlopen.” Bij de les blijven over E-Commerce lukt Ev zeker wel. Zo heeft ze haar eigen website ontworpen en spit ze zelf artikelen door om meer te weten te komen over plastic en duurzame technologieën.

“Je moet gewoon klein beginnen”

Maar waar begon die visie? “Ik wilde altijd al ondernemen. Maar ik moet eerlijk zijn, want voordat ik hiermee begon was ik een marketingmanager in een goud en diamant retail-bedrijf. En toen dacht ik: waar ben ik in Godsnaam mee bezig?”. Na deze aha-erlebnis was ontslag nemen de enige optie en ging ze reizen door Zuidoost-Azië. Ze vertelt enthousiast over haar duikervaringen. “Ken je het gevoel als je onder water bent?” vroeg ze aan mij. “Nou voor mij voelt het alsof je een toeschouwer bent in een andere wereld, maar dan veel kwetsbaarder”. Door deze ervaring, en toen ze een filmpje zag van een schildpad die een rietje diep in zijn neusgat vast had zitten, besefte ze dat ze iets wilde doen tegen het plastic probleem (klik hier om het filmpje te zien).

 data-lazy-src=