Een duurzaam Nederland met een bewuste samenwerkende jonge generatie.

Marjolein Shiamatey – ReGen Villages

9 mei, 2018 interview

Je komt niet vaak iemand tegen die op zoveel verschillende vlakken bezig is een positieve indruk te maken op de wereld. Toch flikt Marjolein Shiamatey (26) het. Zo heeft ze verschillende duurzaam gerichte start-ups als Quepper.com, OphiePower en werkt ze bij ReGen Villages Netherlands* en Google. Eén ding is zeker, zij is iemand die impact wil en zal maken!

“Richten op een groter doel dan mijzelf”

Ondanks dat ze in San Francisco was omdat ze een baan aangeboden kreeg bij Google, had ze nog net tijd voor een skype interview. Stomverbaasd vroeg ik meteen: “Bij Google werken? Naast je start-ups en het werk bij ReGen Villages? Marjolein hoe ga je dit doen en waar haal je die drive vandaan!?” Met een kleine grinnik vertelde ze haar verhaal: “Ik heb een drive om impact te maken. Ook heeft het vooral te maken met de uitdagingen, het stappen in het diepe en het richten op een doel dat groter is dan mijzelf. Tijdens mijn studie SBI: Science, Business & Innovation – VU University aan de Vrije Universiteit Amsterdam heb ik mijn eerste start-up opgericht. Daarna was het een natuurlijke overgang naar meer ondernemen. En vooral in de duurzame energiesector omdat het gewoon een gigantische business case is vol met uitdagingen”.

Je bent wie je kent!

Meteen vroeg ik haar verder hoe het zit met al die start-ups. Vol passie zegt ze: “Het heeft veel te maken met het opbouwen van een netwerk en daar waarde uithalen. Op deze manier kun je shortcuts maken waardoor mogelijkheden tevoorschijn komen die er anders niet zijn.” Kortom, je bent wie je kent! Door haar netwerk skills kwam ze in aanraking met James Ehrlich (CEO van ReGen Villages) die zelfvoorzienende duurzame woningen bouwt in Almere. “Toeval of niet, want ik woonde zelf ook in Almere.” Een ‘match made in heaven’ was ontstaan en Marjolein werkt nu als Senior Technologist bij dit toffe initiatief (zie filmpje hieronder voor meer informatie).

Senior Technologist klinkt mooi en aardig, maar wat doe je dan? Even moet ze nadenken om dit bondig uit te leggen: “Nou als Technologist ben ik verantwoordelijk voor het vinden van duurzame technologieën die we kunnen integreren”. Zij moet bijvoorbeeld de juiste technieken vinden die helpen om energie op te wekken binnen de Villages. Denk dan aan zonnepanelen of technologieën die afval kunnen omzetten in energie.

 data-lazy-src=