Een duurzaam Nederland met een bewuste samenwerkende jonge generatie.

bij de ECHO Awards

22 mei, 2015 nieuws

Donderdag 21 mei vierde de ECHO awards haar 15-jarig jubileum in het statige KPMG-hoofdkantoor in Amstelveen. De prijs voor excellente studenten met een niet-westerse achtergrond ging dit jaar naar Naziha Kechouh (HBO) en Tirza Snoijl (WO) vanwege excellente studieprestaties, hun inspirerende verhalen en visie om te verbinden. En Thiëmo van Fawaka Nederland mocht de genodigen vertellen over ons initiatief!

Op de Internationale Dag van Culturele Diversiteit bewijst de ECHO awards: Diversiteit verbindt. Het is één groot familiefeest, iedereen maakt een praatje met elkaar, oude bekenden ontmoeten elkaar en ter afsluiting gezamenlijk aan tafel voor een heerlijk diner. Naziha Kechouh (Hogeschool Rotterdam) en Tirza Snoijl (Universiteit van Amsterdam) hebben beide een indrukwekkende achtergrond.

Naziha (l.) en Tirza beeld: ECHO

Naziha (l.) & Tirza beeld: Ebru Aydin

Naziha (Marokkaanse) is naast haar studie Trade Management Azië actief als peercoach Bahasa Indonesia, ze is oprichter van Hijabers Community NL en heeft voor haar studie een jaar in Indonesië gewoond. Volgens de jury overtuigde Naziha hen met haar sprankelende persoonlijkheid en tomeloze energie om anderen verder te helpen en te inspireren. Tirza (Surinaamse) doet haar onderzoek voor de master Internationale migratie & sociale cohesie bij het Leger des Heils waar zij ook trainer is, ze is een van de oprichters van New Urban Collective en combineert dit alles met het moederschap. “Ze overtuigde ons met het overwinnen van persoonlijke worstelingen en een heldere toekomstvisie op diversiteit in het hoger onderwijs,” aldus juryvoorzitter Andreé van Es.

Thiëmo Heilbron presents Fawaka Nederland

Thiëmo Heilbron presenteert Fawaka Nederland beeld: Ebru Aydin

Directrice Mary Tupan van ECHO vertelt over het belang van diversiteit en “het benadrukken van succes uit een hoek van de samenleving die (toen -red.) niet zo positief in het nieuws kwam” toen zij in 2000 begon met de stimuleringsprijs. Oprichter van Fawaka Nederland, Thiëmo Heilbron mocht de groep ambassadeurs en genodigden toespreken. Daarnaast kondigde hij aan in gesprek te zijn met ECHO over de mogelijkheid een duurzaamheidsprijs te koppelen aan de prijsuitreiking volgend jaar.

ECHO, expertisecentrum voor diversiteit zet zich in voor diversiteit in het (hoger) onderwijs en op de arbeidsmarkt.