Een duurzaam Nederland met een bewuste samenwerkende jonge generatie.

FWK @ I love SLA

20 januari, 2016 nieuws

Doe de groenteboer een lol en je moeder ook! Ik knaag nog liever op een wortel, dan dat ik een patatje naar binnen werk. Nee, grapje. Maar even serieus: ik hou enorm van groenten en ben vooral dol op salades en het liefste in een grote kom. Yummy, I love SLA!

Als je net als ik dol bent op salades, dan is een bezoekje aan deze hippe én succesvolle saladebar het meer dan waard. I love SLA is opgericht door Nina, Job en Ida en is ondertussen uitgegroeid tot de succesvolste saladebar van Amsterdam. Naast de vijf vestigingen in Amsterdam is er tevens een vestiging in Utrecht. Zes vestigingen and still counting.

Interieur
I love SLA (vestiging Zuidas) is mooi aangekleed en heeft een frisse en moderne uitstraling. De ‘sla-balie’ is open, zodat je letterlijk een kijkje in de keuken kunt nemen. De strakke houten tafels in combinatie met het groen van de planten maakt het een knusse, maar gezellige omgeving. Ik zou er zo kunnen wonen 🙂

I love SLA 2

Meer dan alleen groenvoer
Bij I love SLA serveren ze meer dan alleen groenvoer. Naast salades, is er ook keuze uit zelfgemaakte hummus, soepen, smoothies, warme dranken en healthy snacks. Uiteraard (minimaal 90%) biologisch en zoveel mogelijk van Nederlandse bodem.

Het is even geleden dat ik er was, maar ik at een overheerlijke salade met mini frittata en quinoavlokken, geroosterde pompoen, salie en geitenbrie. Veldsla, gierst, zoete aardappel, courgette, venkel, radijskiemen, zonnebloem- en pompoenpitten. En een overheerlijke dressing van groene kruiden, spirulina, citroen en olijfolie. Een kom vol LIEFDE!

I love SLA 4
Het was zelfs zoveel dat ik de helft meenam naar huis. In een verantwoorde doggy bag natuurlijk, want duurzaam (en gezond leven) staat bij I love SLA hoog in het vaandel. Tijdens het inpakken van mijn doggy bag kon ik ondertussen even uitbuiken en bijkomen van de vitaminebom die ik net genuttigd had. Ik deed dat met een grote kop thee met verse gember, citroen en kurkuma. Bommetje vol kon ik nog net deze hippe tent uit schuifelen met mijn nieuwe vitamine vriendjes.

Diversiteit en duurzaamheid
De menukaart van I love SLA verandert regelmatig en biedt een grote diversiteit aan gerechten. Voor een culinaire wereldreis heb je dus echt geen duur ticket nodig; je gaat gewoon langs bij één van de vestigingen van I love SLA. Van overheerlijke Marokkaanse Harrira (linzensoep met kikkererwten), een salade met een Indonesisch tintje: Kip Gado Gado tot aan een goed glas Sauvignon Blanc (Franse witte wijn).

I love SLA 3

Wist je trouwens dat biologische teelt vrij is van chemisch-synthetische middelen en kunstmest? En dat het helemaal niet zo’n gek idee is om een doggy bag te vragen? Voedselverspilling is namelijk zonde van je geld én het eten. Want, en schrik niet, jaarlijks verspilt de horeca zo’n 51.000 ton aan voedsel! Dat zijn zo’n 77 miljoen warme maaltijden (bron). Whuuut! Dus, zoals de Zeeuwen dat zo mooi zeggen:‘ons bin zûnig’. So what the heck?! Neem die doggy bag!

Do or don’t?
Ik ben erg enthousiast over I love SLA. De vestiging op de Zuidas is letterlijk bij mijn werk om de hoek en een wandeling er naar toe is dan ook echt geen straf (en ook nog eens goed voor de dagelijkse beweging 😉 ). Ondanks dat deze vestiging in het ‘zakendistrict’ ligt van Amsterdam, valt het qua drukte best mee. Het personeel is vriendelijk, denkt graag met je mee en is behulpzaam.

Kun je niet kiezen uit de favoriete salades (met liefde samengesteld door het team) van I love SLA? Geen probleem! Je kunt ook je salade zelf samenstellen met een dressing, een graan/zaad/peul, groenten en een topping naar jouw keuze. Top toch? Voor ieder wat wils dus. Ik ben fan! I love SLA is dan ook echt een aanrader.

Adres: SLA Zuidas, Claude Debussylaan 35, Amsterdam
Site en openingstijden: https:/www./ilovesla.com/

door: Wendy de la Rambelje, Bywen.nl(c)