Een duurzaam Nederland met een bewuste samenwerkende jonge generatie.

Het jaar van ’t kraanwater!

18 januari, 2016 nieuws

Het is een levensbehoefte, goedkoop, duurzaam geproduceerd en superlekker: kraanwater! Als waterrijk land is Nederland koploper op het gebied van kwalitatief goed en heerlijk zuiver drinkwater. Maar wanneer je uitgaat, is het soms nog een kunst om een glas of karaf kraanwater te bestellen. Zou je nog gebotteld water bestellen in je favoriete horecagelegenheid als je kraanwater kunt bestellen?

Afgelopen week werd op de Horecava, grootste vakbeurs voor de horeca, aandacht gevraagd voor het schenken van kraanwater in Nederlandse horecagelegenheden. Met de petitie Overal Kraanwater Graag! willen de Nederlandse kraanwaterbedrijven aandacht vragen voor de voordelen van het schenken van kraanwater ten opzichte van gebotteld (mineraal)water en aanmoedigen om het aanbod van kraanwater vanzelfsprekend te maken voor restaurants, café’s en op bijvoorbeeld festivals. In sommige gevallen wordt een kleine vergoeding gevraagd voor het kraanwater: “Wanneer je uit bent, zorgt de gelegenheid ook voor een schoon glas, een karaf, een fijne ambiance en bediening. Een kleine vergoeding voor een karaf water is in zo’n geval niet meer dan logisch, maar dan moet het wel beschikbaar worden gesteld,” vertelt de woordvoerdster op de beurs.

Wil je ook dat kraanwater in jouw favoriete horeca-gelegenheid beschikbaar wordt en is dat het nog niet? Teken de petitie en ga het gesprek aan!

Nog even de feiten op een rij:

bron: KRNWTR

bron: KRNWTR