Een duurzaam Nederland met een bewuste samenwerkende jonge generatie.

Noor, Marcella en Melissa -Project CeCe

11 oktober, 2018 nieuws

Duurzaam shoppen, dat moet makkelijker kunnen. Dat hadden Noor Veenhoven (25) en de zussen Marcella (25) en Melissa Wijngaarden (23) in gedachten toen zij in 2016 vanuit hun studentenkamers een project starten om een online verzamelplek voor duurzame mode te creëren. Project CeCe noemden ze het, waar CeCe staat voor Conscious Clothing. Wat begon als een project werd uiteindelijk een onderneming die het voor iedereen een stuk makkelijker maakt om online duurzame kleding te kopen.

We ontmoeten Melissa en Noor in een café, dat door de dames regelmatig gebruikt wordt als kantoor, vlakbij station Amsterdam Amstel. Mede-oprichter Marcella is er niet bij en heeft daarvoor een goed excuus, want naast haar werk voor Project CeCe werkt ze ook nog eens aan haar PhD Astrofysica in Engeland. Diezelfde Marcella blijkt de drijvende kracht achter het ontstaan van Project CeCe te zijn. Na weer de zoveelste moeizame poging om duurzame kleding te kopen, bereikte haar frustratie een hoogtepunt. “Op deze manier eindig ik elke keer in de H&M!” klonk het.

Veel mensen die duurzame kleding willen kopen delen die frustratie, hoe is het jullie gelukt om daar echt iets mee te doen?

“Marcella volgde een minor programmeren en kwam er achter dat ze met deze kennis eigenlijk best zelf een online platform kon bouwen. Wij vonden dat super gaaf, en wilden haar daar graag bij helpen. We zijn begonnen met een houding van: “We zien wel waar het schip strandt”. Daarom noemden we het ook Project CeCe, maar het schip is drie jaar later nog steeds niet gestrand. Sterker nog het gaat alleen maar harder!”

 data-lazy-src=