Een duurzaam Nederland met een bewuste samenwerkende jonge generatie.

Thiëmo wint Wubbo Ockels Nova Zembla prijs

7 oktober, 2019 nieuws

Zaterdag 28 september werd bekend gemaakt dat Thiëmo Heilbron, oprichter en directeur van Fawaka Nederland en Fawaka Ondernemersschool, De Wubbo Ockels Nova Zembla prijs in ontvangst mocht nemen. Daarmee komt hij in het rijtje met Boyan Slat, Tom van de Beek en Jozsi Smeets. Wat een eer!

De prijs wordt sinds 2016 tijdens Springtij Forum uitgereikt aan jong talent vol potentie om een bijdrage aan een duurzame wereld te blijven leveren. Thiëmo ontvangt de prijs voor zijn werk met Fawaka Nederland, het platform waarmee hij meer diversiteit in de duurzaamheidswereld probeert te brengen, zodat duurzaamheid iets wordt van ons allemaal. En ook voor zijn werk met Fawaka Ondernemersschool, met de missie álle kinderen in Nederland te laten kennismaken met duurzaam ondernemen, om zo te werken aan een generatie die als vanzelfsprekend duurzaam en inclusief handelt.

 class=

Uit het juryrapport:

”Met blinkende Tesla’s en visvrije tonijnsalades is morgen voor sommigen misschien allang begonnen, maar kunnen we een individuele levensstijl duurzaam noemen als die voor velen nooit bereikbaar zal zijn? De winnaar van de Nova Zemblaprijs 2019 durft die kritische vraag te stellen. Sterker nog, het is wat hem drijft.”

”Zijn mes snijdt aan drie kanten: duurzaamheid via inclusiviteit via ondernemerschap en ondernemerschap via inclusiviteit via duurzaamheid. Drie essentiële, niet-uitwisselbare criteria voor duurzaam succes, voor schaal.”

Wij zijn trots!